צוות המרכז

צוות המרכז הישראלי למדע אזרחי כולל מומחים בעלי רקע אקדמי וניסיון מעשי בתחומים השונים של מדע אזרחי בארץ ובעולם, כגון הקמת מיזמים, גיוס וניהול מתנדבים, תקשורת מדע, חינוך והדרכה, ביג-דאטה, פיתוח בקוד פתוח, ניהול מערכות מידע, ממשקי משתמש ומדע הנתונים.

  • ד״ר תומר גויטע

    מנהל הקמת המרכז
    תומר הוא מומחה בתחום אינפורמטיקה של המגוון הביולוגי, עם ניסיון רב בפיתוח תשתיות טכנולוגיות וניהול ידע. מחקרו בדוקטורט התמקד בחקר המגוון הביולוגי בעידן עתיר נתונים - פיתוח של כלים ומתודולוגיה. כראש המרכז, תומר אחראי על הקמה ופיתוח של מערכות טכנולוגיות מתקדמות, יצירת שיתופי פעולה, וקידום מעורבות הציבור במחקר.
  • ד"ר נירית לביא-אלון

    מובילת תחום פרקטיקה של מדע אזרחי
    מנהלת את רשת הפרויקטים של מדע אזרחי במרכז. בעלת ניסיון רב בתחום המדע האזרחי, בתכנון, ייעוץ, הובלה ותמיכה בפרויקטים. היא רכזת מדע אזרחי בחברה להגנת הטבע בישראל. אחד מתחומי העניין המחקריים שלה הוא שילוב מדע אזרחי בבתי ספר. היא הייתה חוקרת במרכז הישראלי למדע אזרחי בבית הספר (TCSS) ויועצת שותפה למחקרים בתחום. היא חוקרת ומרצה בפקולטה לחינוך בטכניון ומנהלת שם את מרכז המורים הארצי לחינוך סביבתי, שינוי אקלים וקיימות.
  • ד"ר יעלה גולומביק

    מנהלת מחקר ופיתוח של מדע אזרחי
    יעלה היא חוקרת בכירה במוזיאון הטבע ומנהלת את המחקר ופיתוח על מדע אזרחי במרכז. מחקרה עוסק במעורבות הציבור במדע, ביצירת שיח בין מדעים לציבור ובדרכים להנגשת מדע והפיכתו לרלוונטי לקהלים מגוונים. ד"ר גולומביק פיתחה וניהלה מיזמי מדע אזרחי בתחומים מגוונים, תוך הובלת תהליכי עיצוב הדדיים ובחינת היתרונות והאתגרים של מדע אזרחי למדע וחברה.
  • נעמה ארקין

    מובילת תחום פיתוח תשתיות טכנולוגיות
    המובילה הטכנולוגית של המרכז למדע אזרחי, ומתמקדת בהקמה של התשתית הטכנולוגית לאיסוף ועיבוד של נתוני מדע אזרחי בעזרת יישום מקומי של מערכת ה-Living Atlas. מערכת זו היא יעילה ומאובטחת, ונותנת מענה לקשת הצרכים של קהילות מדע אזרחי. הקמה זו דורשת עבודה והבנה מול מגוון רחב של מסדי נתונים, שפות וכלים לניהול שרתים. בנוסף, היא אחראית על פרויקט הלוקליזציה של iNaturalist.
  • זוהר אפק

    מפתחת ומעצבת תוכן
    מפתחת ומעצבת חומרי הדרכה לפרויקטים הפועלים עם המרכז ולפלטפורמות המשמשות למדע אזרחי. בוגרת תואר שני באקולוגיה באוניברסיטת תל אביב, בהתמחות במארג. את מחקר המאסטר ערכה על בסיס נתוני מדע אזרחי מסקרי פרפרים נדירים.
  • שלמה פרייסבלום

    מתרגם ממשקי משתמש ותוכן
    המתרגם המקצועי של המרכז הישראלי למדע אזרחי. במקביל הוא דוקטורנט במעבדה של פרופסור תמר דיין ועורך מחקר אקולוגי על קונפליקט אדם-טורף ברמת הגולן. במסגרת עבודתו במרכז, שלמה תרגם את האתר והאפליקציות של רשת iNaturalist לשפה העברית, דבר המנגיש את עולם המדע האזרחי לציבור הרחב בישראל.
  • ישראל פאר

    מלוה הטמעת תוכנית ניטור הפרפרים ב-BioCollect
    מומחה ניהול מידע במגוון הביולוגי וניהול האיכות בנתוני תצפיות מדע-אזרחי. הקים, פיתח ומנהל את מערכות התוכנה ומאגרי המידע של מיזם מדע אזרחי "תכנית לאומית לניטור פרפרים" מיומה הראשון ופעיל מרכזי בניהול התכנית.
  • ד״ר שי רוטיץ

    TBA
  • בלה בייזרמן

    עוזרת מחקר
    TBA
  • דורית וולניץ

    מתנדבת
    TBA