האתר בבנייה

מאגר הנתונים

ברוכים הבאים למאגר הנתונים של המרכז הישראלי למדע אזרחי! 
מאגר זה מרכז ומציג מידע ייחודי שנאסף באמצעות מיזמי מדע אזרחי רבים ברחבי הארץ. המידע עוסק במגוון רחב של מינים, ביניהם צמחים, בעלי חיים, פטריות ועוד, והוא מאפשר לנו לקבל תמונה מקיפה יותר על עולם החי והצומח בישראל.

מה ניתן למצוא במאגר?

  • נתונים מפורטים על תצפיות מינים בישראל: שם מדעי, שם עברי, תמונות, מידע על מיקום, תאריך ושעת התצפית, וכן מידע נוסף אם קיים (למשל כמות פרטים, תיאור בית גידול, קבצי שמע וכיו”ב)
  • מפות אינטראקטיביות המציגות תפוצה של מינים: ניתן לראות באיזו איזור נצפו מינים שונים בישראל. ניתן לבצע הגדלות של שטחים גיאוגרפיים ולצמצם את החיפוש למינים מסוימים.
  • כלי חיפוש מתקדמים: ניתן לחפש מידע לפי שם מדעי או עברי, קבוצה טקסונומית, מיקום גיאוגרפי, תאריך, מקור ספק הנתונים ועוד.
  • אפשרות להורדת נתונים: המאגר מאפשר הורדה של נתונים בהתאם להנחיות שמירת טבע והגנה על מינים רגישים.

המאגר פתוח לכל: מדענים, חוקרים, סטודנטים, תלמידים, חובבי טבע והציבור הרחב. ניתן להשתמש במידע למטרות מחקר, חינוך, תכנון סביבתי, קידום מדיניות ועוד.

סוגי המידע במאגר נתונים וצפייה בנתונים

מאגר הנתונים מאחד ומציג את כל הנתונים שנאספו בפלטפורמות מדע אזרחי השונות איתם פועל המרכז הישראלי למדע אזרחי, כגון iNaturalist, eBird ו-BioCollect וכן נתונים ממיזמים נוספים אשר שיתפו את הנתונים שלהם. כל תצפית כוללת מידע על ספק הנתונים ובמידת הצורך גם התייחסות למדדי שימור או מצב רגישות אחר של המין.

מאגר הנתונים כולל פורטל מרחבי לצפייה בנתונים המשלב שלושה סוגי נתונים בסיסיים – מינים, אזורים, שכבות נושאיות. מטרתו לספק כלי הדמיה וניתוח רבי עוצמהלחקר המגוון הביולוגי בישראל. 

מינים – ניתן לצפות בנתונים של מין ספציפי, קבוצה של מינים או טקסוניים גבוהים (סוג, משפחה וכו’) כשכבה אחת ממופה. 

איזורים – ניתן להגדיר אזורים מסוימים בהם יתבצע חיפוש הנתונים. 

שכבות נושאיות – מתייחסות לנתונים גיאוגרפיים סביבתיים, למשל נתונים על סוגי קרקעות, טמפרטורות או הקשר האיזור למשל אזורים מוגנים, שימושי קרקע שונים. ניתן להציג מידע זה כשכבה נוספת מעל המפה, בדומה למקובל במערכות מידע גיאוגרפיות (GIS).

שילוב שלושה סוגי נתונים אלו מאפשר חקר מעמיק ומגוון של המגוון הביולוגי בישראל, הן ברמת המין הספציפי והן ברמת האזור הגיאוגרפי. כלי הדמיה וניתוח רבי עוצמה מאפשרים למשתמשים לקבל תובנות ייחודיות בנוגע להתפלגות מינים, גורמי סיכון, קשרים בין מינים וסביבתם ועוד.

איכות נתונים

כלל הנתונים במאגר עומדים בסטנדרטים הבינלאומיים לשיתוף מידע של מגוון ביולוגי (להרחבה ראו ניהול נתונים מדריך למדענים במדע אזרחי). על מנת להבטיח נתונים אמינים ושימושיים למחקר, נעשה מאמץ רב לשמור על איכות הנתונים. למשל, בזמן העלאת נתונים (רשומות) למאגר, נבדקים הנתונים המרחביים של התצפיות (למשל הקואורדינטות של התצפית) כדי לוודא שלא חל בלבול בין קווי הרוחב והאורך. בנוסף נבדקי שם המין הנוכחי בהתאם לעץ הטקסונומי המוזן במערכת ושלמות הרשומה מוערכת. פרטים אלו ניתנים לעריכה ותיקון ואנו מאפשרים צפייה בפרטים המלאים של היסטוריית השינויים.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.